Marschen mot Rio

Nu är det två och ett halvt år kvar till den där natten i augusti 2016, då vi hoppas kunna fira svensk fäktnings framgångar vid OS i Rio. 

Fyra värjtjejer kliver upp på prispallen, och hela Fäktsverige, precis som tjejerna, gråter av glädje, sjunger med i nationalsången och ser den svenska flaggan vaja i grytan inte långt från Copacabana, mellan Jesusstatyn och Sockertoppen.

Det börjar nästan med SAF-pokalen. Efter den tävlingen står världscuper och mästerskap som spön i backen.

Sällan har ett år börjat bättre.

Vi har redan tre av våra kvinnliga värjfäktare i SOK:s topp- och talangprogram. Och strax före jul fick vi en fin present. Robin Kase togs ut till det programmet. Det betyder ökade resurser till tävlingar men också det stöd som SOK kan ge på alla de sätt, som våra tjejer redan har fått uppleva.

Våra landslagsansvariga har nyligen presenterat skisser till verksamhetsplaneringen för de närmaste åren.

Vi kommer att lägga stor kraft på värjdamerna för att kunna föra laget mot OS i Rio 2016. Detta kräver att fäktarna såväl individuellt som i lag fortsätter utvecklas och gör resultat. Stöd från SOK är en nödvändig förutsättning. Björne Väggö har som förbundskapten svetsat samman laget men också öppnat för nya tjejer, som känner sig hemma i gemenskapen och sporrar dem som nu är i ledningen.

Vi har anställt två grenledare på deltid, Peter Barvestad för värja och Martin Roth Kronwall för floretten. De kommer bl.a. att arbeta hårt för att ge kadetter och juniorer samsyn kring vad som krävs tränings-, inställnings- och resultatmässigt för att nå framgång som senior.  

Rapporter från de läger som de redan har organiserat är positiva. Allt fler känner sig välkomna i den stora landslagsgemenskapen.

Vi måste också lyckas skapa ett herrvärjlandslag för deltagande på VC-touren med målsättning att delta på EM och VM och därigenom inleda en klättring på VC-rankingen.  Robin Kases plattform i SOK:s topp- och talangprogram är en bra början.

Vi måste också orka ge stöd till individuella florettfäktare som tränar hårt och visar internationella framgångar. Den kraft som nu finns i florettens ungdomsverksamhet kommer om några år att växa ut till framgångar både inom junior- och seniorverksamheten.

När vi tvingades avstå från Challenge Bernadotte blev SAF-pokalen vår främsta seniortävling. Vi måste tillsammans nu diskutera om och hur vi vill lyfta tävlingen, så att allt fler fäktare kommer hit, och så att den också kan bli en bra plattform för att visa upp svensk fäktning, när den är som bäst.

I helgen börjar vår marsch mot Rio. Välkomna!

Lars Liljegren
Ordförande i Svenska Fäktförbundet

» Läs mer om SAF-pokalen


Följ oss på facebook

SAF:s Facebookgrupp – för dig som är eller har varit medlem i SAF (eller känner att du borde vara det).

Kallelse till extra årsmöte

Medlemmarna i SAF Fäktförening kallas härmed till extra årsmöte att hållas måndagen den 28 maj kl. 18.00 i föreningens lokaler i Hagalund, Solna
Läs mer

Lokalflytt

Det är inte ofta det händer men nu börjar flytten till ny lokal att närma sig.
Vi kommer att flytta till en ny fantastisk lokal på Hagalundsgatan 19 i början på april, inget exakt datum för avflytt är ännu spikat.
Läs mer

Årsredovisning 2018

Årsredovisning för 2017 Läs mer

Kallelse Årsmöte 2018

Styrelsen för Stockholms Allmänna Fäktförening kallar härmed sina medlemmar till årsmöte att avhållas måndagen den 19 mars 2018 kl. 18.00 på fäktsalen i Kräftriket, Stockholm. Alla medlemmar är varmt välkomna!Den som önskar avge motioner till årsmötet ombeds göra detta senast fyra veckor före årsmötet.
Läs mer

Fäktning nybörjarkurs VT 2018 på SAF nu öppna för anmälan

Välkommen till fäktningen! Nu är det dags att anmäla sig till vårterminen 2018. Vi håller till i Kräftriket (gamla Veterinärhögskolan) en busshållplats från Roslagstull.

Läs mer

Live streaming of SAF-pokalen and the Rehbinder Prize

The semi finals and finals of the competitions this weekend will be live streamed!  Go to https://fencing.solidtango.com/ to check it out! --- Semifinalerna ... Läs mer

Förslag för nya avgifter

Under det extra årsmötet ska det bestämmas om nya avgifter.
Läs mer

Kallelse till extra årsmöte

Medlemmarna i Stockholms Allmänna Fäktförening kallas härmed till extra årsmöte att hållas den 10 augusti 2017 kl. 18.00 i föreningens lokaler i Kräftriket, Stockholm.
Läs mer

Årsredovisning och verksamhetsberättelse

För den som är intresserad av klubbens verksamhet och ekonomi finns nu verksamhetsberättelse samt årsredovisning gällande 2016 att läsa. Läs mer

Kallelse Årsmöte 2017

Styrelsen för Stockholms Allmänna Fäktförening kallar härmed sina medlemmar till årsmöte att avhållas tisdagen den 16 mars 2017 kl. 18.00 på fäktsalen i Kräftriket, Stockholm. Alla medlemmar är varmt välkomna! Läs mer

Follow live result for SAF-pokalen

The poules for tomorrow's competition SAF-pokalen have now been posted here. This is also where the live results will be continuously posted during the ... Läs mer

Pushed times for final matches due to high number of entries

This year both SAF-pokalen and the Rehbinder Prize have got record number of entries. Last year we had 104 men and 67 women participation while ... Läs mer

New venue for SAF-pokalen and the Rehbinder Prize

This year, due to renovations in our usual venue Åkeshovshallen, the competition has moved to a new venue. New venue is Eriksdalshallen, at Ringvägen 60 ... Läs mer

Fäktning HT 2016

Välkommen till fäktningen! Nu är det dags att anmäla sig till höstterminen 2016.
Läs mer

Rapport från årsmötet 2016

I mitten av mars hölls årsmöte på SAF i klubblokalen.
Läs mer

Kallelse Årsmöte 2016

Styrelsen för Stockholms Allmänna Fäktförening kallar härmed sina medlemmar till årsmöte att avhållas tisdagen den 15 mars 2016 kl. 18.00 på fäktsalen i Kräftriket, Stockholm.
Läs mer

Fäktning nybörjarkurs VT 2016 på SAF nu öppna för anmälan

Välkommen till fäktningen! Nu är det dags att anmäla sig till vårterminen 2016. Vi håller till i Kräftriket (gamla Veterinärhögskolan) en busshållplats från Roslagstull.
Läs mer

Klubbmästerskap 2015

SAFs klubbmästare 2015 är korade. Läs mer

Fäktning nybörjarkurs HT 2015 på SAF nu öppna för anmälan

Välkommen till fäktningen! Nu är det dags att anmäla sig till höstterminen 2015. Vi håller till i Kräftriket (gamla Veterinärhögskolan) en busshållplats från Roslagstull.
Läs mer

Beslut Årsmötet 2015

Sammandrag av de beslut som togs på årsmötet den 17 Mars.
Protokollet för årsmötet kan läsas i sin helhet här. Läs mer